Politie houdt nepmondhygiënist aan

De politie heeft maandag een nepmondhygiënist aangehouden die al geruime tijd mensen ten onrechte behandelde. De verdachte heeft bekend en moet zich verantwoorden bij de politierechter. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM) vrijdag. Het gaat om een bekende van justitie.

De verdachte wilde met een vervalst, buitenlands diploma lid worden van de beroepsvereniging voor mondhygiënisten. Dit weigerde de NVM, aangezien de titel mondhygiënist alleen mag worden gebruikt door professionals die een relevant hbo-diploma hebben.

De NVM heeft aangifte gedaan, waarop justitie een onderzoek instelde. De vereniging lichtte ook de toenmalige werkgever in, die de nepmondhygiënist direct ontsloeg. Deze solliciteerde echter bij een andere mondzorgpraktijk. Kort daarna vond de aanhouding plaats.

Bij de NVM zijn ongeveer 2500 leden aangesloten. Sinds 2010 bestaat een diplomaregister waar kan worden gecheckt of een behandelaar daadwerkelijk mondhygiënist is en zich dus ook zo mag noemen.