Joan Franka vindt gemiste finale 'ontzettend jammer'

Joan Franka vindt het 'ontzettend jammer' dat ze zaterdag niet op het podium staat tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan. De zangeres wist donderdag tijdens de halve finale niet genoeg punten te verzamelen met haar liedje You and Me.

"Onze banjospeler is jarig, dus we hebben toch nog wat te vieren", grapte de zangeres na afloop van de halve finale. Toch ziet ze haar deelname aan het liedjesfestijn als iets positiefs. "Het is een extraatje. Ik heb veel ervaring opgedaan en ik heb er enorm van genoten."

TROS-directeur Peter Kuipers zegt daarentegen 'verslagen en terneergeslagen' te zijn. "We hebben er allemaal hard aan gewerkt. Het is verschrikkelijk balen."

Ook Jan Smit, die met Daniël Dekker naar Bakoe afreisde om commentaar te leveren tijdens het liedjesfestijn, spreekt van een 'desillusie'. "Na het juryoptreden hadden we hoop", zegt hij over de show die Franka woensdag gaf voor de professionele jury. "Vandaag was het onzuiver hier en daar. Verder deed ze het goed, want ze straalde." Volgens Dekker was het 'net wel of net niet'. "En het is net niet geworden."

Het is voor het achtste jaar op rij dat Nederland niet in de finale staat, een record. Zweden en Servië, tegen wie Nederland het donderdag op moest nemen, worden getipt als winnaars. Zaterdag strijden in totaal 26 landen om de titel.