Overlast door noodweer Oost-Nederland

Noodweer zorgt woensdagavond op diverse plaatsen in Oost-Nederland voor grote wateroverlast. In de omgeving van Ede viel in korte tijd 40 millimeter water. Ook bij Lunteren en in Doetinchem staan wegen blank. Zware hagelbuien, onweer en rukwinden trokken rond 7 uur over de lijn Nijverdal - Deventer, over Nijmegen en over het oosten van de provincie Utrecht, aldus de veiligheidsregio's en MeteoConsult in Wageningen.

Verschillende restaurants en café's, die wegens de warmte alle ramen en deuren open hadden staan, hebben wateroverlast. Dat is onder meer het geval in Sinderen, bij Bunnik, in Tolkamer en in Breedenbroek. De laaggelegen dorpskom van Groesbeek bij Nijmegen stond in korte tijd onder water. Op de Veluwe en in Overijssel zijn veel bomen omgewaaid en takken afgerukt volgens de brandweer.

Tal van avondvierdaagsen zijn op het laatste moment afgelast. Dat is onder andere het geval in Doetinchem, Zevenaar, Gendt, Ede, Gaanderen en Geldermalsen. Afgelopen zondag trok ook al noodweer over Gelderland en Overijssel. Dat veroorzaakte bij Nunspeet de meeste schade.

Noodweer over Oost-Nederland
Noodweer over Oost-Nederland (Foto: ANP)