Take Two lijdt 108 miljoen dollar verlies

Gamebedrijf Take Two Interactive heeft in het afgelopen boekjaar een verlies van 108 miljoen dollar gedraaid. Dat heeft topman Zelnick Strauss woensdag bekendgemaakt. Take Two Interactive is het moederbedrijf van de uitgevers 2K Games en Rockstar Games, bekend van gameseries als Bioshock en Grand Theft Auto.

Een jaar eerder maakte het bedrijf nog 48 miljoen dollar winst. Toen scoorde het een hit met de western Red Dead Redemption, waarvan dertien miljoen stuks verkocht zijn. Het best verkochte spel van het afgelopen boekjaar is met vijf miljoen exemplaren de detectivegame L.A. Noire. Ook basketbalgame NBA 2K12 deed het goed.

In het huidige boekjaar denkt Zelnick weer winst te maken. Take Two Interactive voorspelt een omzet van 1,85 miljard dollar. Afgelopen boekjaar werd 1,15 miljard dollar omzet genoteerd. Take Two heeft onder meer de schietspellen Bioshock Infinite en Borderlands 2, de strategiegame XCOM: Enemy Unknown en een uitbreiding voor Civilization 5 in de planning staan.

Wanneer Grand Theft Auto V verschijnt, heeft het bedrijf niet laten weten. Volgens onder meer het Britse vakblad MCV is de voorspelde omzetverhoging van zevenhonderd miljoen dollar een indicatie dat Grand Theft Auto V eraan zit te komen.