'Al eerder dode door fouten bij Haags verpleeghuis'

Bij verpleeghuis Mariahoeve in Den Haag is al eerder een dode gevallen door fouten binnen de organisatie. In 2007 overleed een vrouw nadat ze een plastic handschoen had opgegeten, meldt Omroep West. Florence Zorg, de eigenaar van het verpleeghuis, wil nog niet reageren op de berichtgeving, maar komt maandagmiddag met een verklaring.

Vorige week werd bekend dat een 90-jarige bewoonster van Mariahoeve om het leven was gekomen door het eten van een chloortablet. De dementerende vrouw had de tablet van de grond geraapt.

De bewoonster die vier jaar geleden overleed had de handschoen uit een prullenbak gehaald die niet goed was afgesloten. Ze werd door een arts doorverwezen naar een ziekenhuis, waar ze een paar dagen later bezweek.

Naast de twee fatale incidenten zou een zuster vorig jaar eigenhandig de toediening van morfine van een terminale patiënt hebben stopgezet. Met de familie was afgesproken dat hij de morfine zou krijgen om rustig te kunnen sterven. De verpleegster zou een berisping van de directie hebben gekregen.