Gullit: "Ronaldo wordt de ster van het EK"

Ruud Gullit heeft hoge verwachtingen van het EK in Polen en Oekraïne. De oud-international voorspelt vast welke spelers de show gaan stelen komende zomer.

In zijn column in The Times of India laat Gullit weten wat hij van het komende EK verwacht. "Veel sterren zullen gebrand zijn om een goede prestatie neer te zetten. Ik ga een paar spelers nauwlettend in de gaten houden. Één daarvan is Cristiano Ronaldo", aldus Gullit.

"Ronaldo is weer helemaal zichzelf onder José Mourinho", vervolgt de oud-speler van onder meer Feyenoord, PSV en AC Milan. "Als het goed is zal hij zijn vorm van Real Madrid doortrekken naar het Portugese elftal. Als dat lukt wordt hij de ster van dit EK. Hij kan vanuit alle standen een doelpunt maken."

"De andere spelers die je in de gaten moet houden zijn Arjen Robben en Van Persie", denkt Gullit. "Ik weet zeker dat de verloren WK-finale nog diep zit en dat ze vastberaden zijn om dit weg te poetsen op het EK. Van Persie was dit seizoen ongenaakbaar in de Premier League en Robben heeft zijn vorm ook weer op tijd terug."