[Play-offs] Uitslag VVV-Venlo - Helmond Sport

VVV-Venlo is erin geslaagd om ook het komende seizoen in de Eredivisie uit te komen. De Limburgse ploeg speelde in de finale van de play-offs thuis met 2-2 gelijk tegen Helmond Sport en mag zich door de winst van afgelopen donderdag in Helmond (2-1) opmaken voor nog een seizoen in de hoogste voetbalafdeling.

VVV verdedigde een 2-1 uitzege in de return in Venlo, en leek op rozen te zitten toen het al na vijf minuten op 1-0 kwam. Danny Holla schoot van afstand hard raak.

De Helmonders gaven echter niet op en kwamen vier minuten later op gelijke hoogte. Sebastian Stachnik kopte raak na een verre vrije trap: 1-1. Het werd helemaal stil in stadion De Koel toen Zarko Grabovac in de 15e minuut raak kopte uit een hoekschop en de stand op 1-2 bracht.

De thuisploeg liep geruime tijd achter de feiten aan en het perspectief op lijfsbehoud oogde steeds kleiner. Totdat Yanic Wildschut met een goede actie het strafschopgebied van Helmond Sport binnenging en daar opzichtig onderuit ging. Scheidsrechter Vink trapte in de schwalbe van Wildschut en kende VVV een strafschop toe. Holla ontfermde zich in de 68e minuut over de penalty en schoot de bal onberispelijk binnen.

De thuisclub speelde zeer moeizaam maar had het geluk dat de Helmonders er conditioneel doorheen zaten en niet meer in staat waren er een echt slotoffensief uit te gooien. De blessuretijd werd nog met vier minuten verlengd omdat Philipp Haastrup van Helmond aan zijn hoofd geblesseerd raakte, maar de handhaving van VVV op het hoogste niveau kwam niet meer in gevaar.