Joss Whedon twijfelt over Avengers 2

The Avengers is na enkele weken internationaal in de bioscopen gedraaid te hebben uitermate succesvol gebleken, wat betekent dat niemand twijfelt aan een tweede deel. Regisseur Joss Whedon weet echter niet zeker of hij hier weer bij betrokken zou willen zijn.

Whedon, die het scenario voor The Avengers schreef en de film regisseerde, sprak voor de Amerikaanse release op 4 mei met de Los Angeles Times. "Weet je, ik ben er nog niet over uit. Het is een enorme berg werk om iets te vertellen wat uiteindelijk andermans verhaal is, ook al heb ik er veel van mezelf in kunnen stoppen. Maar tegelijkertijd heb ik een hoop ideeën die me allemaal heel cool lijken."

Veel van Whedons eerdere werk draait om personages en verhalen die van hemzelf komen. Zijn vorige film als regisseur, Serenity, was de finale van de tv-serie FireFly, die na een kwakkelend eerste seizoen door tv-zender FOX geannuleerd werd. Deze serie, maar ook zijn eerdere series Buffy the Vampire Slayer en Angel, staan bekend om hun gevarieerde castsamenstellingen, een kenmerk dat ook geldt voor The Avengers.

Op fansite Whedonesque, waar de schrijver af en toe zelf ook van zich laat horen, bedankte Whedon zijn fans voor het succes van The Avengers. "Ik heb de slimste, meest loyale, gepassioneerde, uitgesproken groep -- ik ga niet eens fans zeggen, ik ga voor 'peeps' -- waar een cultrariteit als mijzelf van kan dromen."

Whedon heeft naast The Avengers en The Cabin in the Woods dit jaar een derde film in de pijplijn: een verfilming van Shakespeare's Much Ado About Nothing, die hij met bevriende acteurs en crew opnam in zijn eigen huis tijdens de postproductiefase van The Avengers. Daarnaast is hij bezig met nieuwe onlineprojecten, zoals hij eerder al Dr. Horrible's Sing-Along-Blog maakte.