Mateschitz: "Formule 1 is bandenloterij geworden"

Red Bull-baas Dietrich Mateschitz is blij met de huidige Formule 1, omdat niet op voorhand te voorspellen is welke teams mee gaan strijden om de zeges en de spanning groter is dan ooit. Wel heeft de Oostenrijker wat kritiek op de Pirelli-banden, omdat het lastig is om met het rubber om te gaan.

"De Formule 1 is meer opwindend en minder voorspelbaar dan ooit. Door de regelwijzigingen zijn de topteams naar elkaar toe gegroeid. Ik heb altijd vertrouwen in de potentie van de RB8 gehad en dat heb ik nog steeds. Maar iedereen moet de Formule 1 opnieuw leren. Het is veranderd in een loterij om het raamwerk waarin de banden optimaal presteren te vinden. Ik geloof niet dat er opzet in het spel is om meer inhaalacties te creëren of de spanning te verhogen. Ik denk gewoon dat niemand de banden begrijpt," zei Mateschitz tegen Autosport.

De grootste verrassing van 2012 noemt de Oostenrijker Lotus. "Zij zijn de grootste verrassing. Kimi Räikkönen had inderdaad de snelheid om in Bahrein te winnen. De vraag is hoe lang Lotus het ontwikkelingstempo van de topteams kan bijbenen. Als dat ze lukt, dan dient iedereen sterk rekening met Lotus te houden, nog meer dan nu al het geval is."