'Rare werkt aan next-gen game'

Ontwikkelaar Rare richt zich de laatste jaren voornamelijk op Kinect-games, maar mogelijk werken ze ook aan een game voor de next-gen. In diverse vacatures van het bedrijf is te lezen dat er medewerkers worden gezocht waarbij er gewerkt wordt aan titels op de nieuwe Xbox.

Zo is Rare onder andere op zoek naar een Senior Product Manager voor de ontwikkeling van meerdere AAA releases op een toekomstige console, waaronder geheel nieuwe franchises. Hierbij is het van belang dat er ervaring is in het action-adventure en FPS-genre.

"Whilst continual development of their core releases will be maintained, the successful candidate will be joining at a time where the studio is looking to move into new areas and develop new IPs for future platforms. You will have a successful history of releasing exceptional AAA games and these will ideally be in the Action/Adventure or FPS genre but this is not essential", aldus Rare.

Rare staat bekend om een aantal klassieke games waaronder GoldenEye 007 en Banjo Kazooie. Rare werd uiteindelijk in 2002 overgenomen door Microsoft en heeft sindsdien onder andere aan Kameo, Banjo Kazooie en Viva Pinata gewerkt. Tegenwoordig richt Rare zich vooral op de Kinect Sports-franchise voor Kinect.

VP