Leegloop bij FC Groningen

FC Groningen zegt vaarwel tegen Danny Holla en Nicklas Pedersen, terwijl een vertrek van Petter Andersson nog altijd in de lucht hangt.

Holla en Pedersen kunnen bij een aannemelijk bod vertrekken, vertelde technisch directeur Henk Veldmate aan Voetbal International. "Voor beide spelers bestaat de nodige belangstelling van andere clubs en wij staan dus open voor onderhandelingen. Zowel Holla als Pedersen mogen onder onze voorwaarden vertrekken bij FC Groningen."

"Mocht het echter zo zijn dat we er met geïnteresseerde clubs niet kunnen uitkomen, dan sluit de betreffende speler bij de start van het nieuwe seizoen gewoon aan bij onze selectie. We wilden beiden echter duidelijkheid verschaffen en aangeven dat een vertrek bespreekbaar is", aldus Veldmate. De situatie rond Andersson is minder duidelijk. De club probeert zijn contract al tijden te verlengen, zonder succes.

"Wij kregen gaandeweg de gesprekken het gevoel dat Petter meer bezig was met zijn eigen persoonlijke toekomst, in plaats van een gezamenlijke toekomst met FC Groningen", verduidelijkt de td. "De onderhandelingen werden slepend en we zijn nu op het punt beland dat we zeggen: "Tot hier en niet verder." We gaan ons nu richten op een andere invulling van de vacant gekomen positie binnen de selectie."