Nadal door in Rome, Murray exit

Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het tennistoernooi in Rome. De nummer drie van de wereld was in de achtste finale veel te sterk voor zijn Spaanse landgenoot Marcel Granollers: 6-1 en 6-1. Nadal zal het in de kwartfinale nu op gaan nemen tegen de Tsjech Tomas Berdych, de nummer 7 van de wereld.

Voor Andy Murray viel het doek in de Italiaanse hoofdstad. De Fransman Richard Gasquet was met 6-7 (1), 6-3 en 6-2 te sterk voor de nummer vier van de wereld die tegen het einde van de partij klaagde over rugpijn. Vorige week kwam hij daarom in Madrid al niet in actie. Gasquet zal nu spelen tegen de nummer zes van de wereld David Ferrer die de Fransman Gilles Simon met 6-0 en 7-6 (5) klopte.

Bij de vrouwen bereikten de zusjes Williams de kwartfinale. Venus wist de als vijfde geplaatste Australische Samantha Stosur met 6-4 en 6-3 te kloppen, terwijl Serena de Spaanse Anabel Medina Garrigues met 6-3 en 6-1 versloeg. In de volgende ronde neemt het Amerikaanse duo het nog niet tegen elkaar op.