Eerste beelden en informatie Unreal Engine 4

Er zijn beelden verschenen van Unreal Engine 4. Ook heeft Epic wat informatie vrijgegeven. In juni wordt de engine eindelijk getoond aan gamers. Vooralsnog zijn bewegende beelden alleen voor ontwikkelaars en bedrijven zoals Nvidia en AMD.

Unreal Engine 4 moet in staat zijn om miljoenen particles, effecten en licht realtime te kunnen weergeven zonder enige vertraging. Ook het maken van games moet sneller worden. Wijzigingen die worden gemaakt zullen gelijk zichtbaar zijn en er hoeft niet meer gewacht te worden op berekeningen en renders van de computer.

Ontwikkelaars krijgen ook een nieuw scriptprogramma erbij genaamd Kismet 2. Programmeurs hoeven niet langer alles één voor één te scripten, maar kunnen kiezen uit opties. Kismet 2 is ook gemakkelijker om te gebruiken. Hierdoor is het mogelijk voor niet-programmeurs om van alles zelf in te stellen. Artists hebben meer controle over hun creaties en level designers kunnen zelf instellen hoe alle voorwerpen in een level zich moeten gedragen.

Hieronder zijn screenshots te zien uit een demo van Unreal Engine 4. Deze beelden werden realtime gerenderd door de engine op een pc met één grafische kaart: de Nvidia GTX 680. Over de rest van de hardware werd niets verteld.

Met dank aan MelvinB voor de submit!

Unreal Engine 4Unreal Engine 4
Unreal Engine 4Unreal Engine 4
Unreal Engine 4Unreal Engine 4
Unreal Engine 4