Whitmarsh gunt Hamilton overwinning in Monaco

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh gunt zijn pupil Lewis Hamilton de overwinning in de Grand Prix van Monaco. De Britse coureur laat dit jaar weer zien erg snel te zijn, maar mede door fouten van het team is hij er nog niet aan toegekomen om een zege te boeken in 2012.

"Lewis verdient het om in Monaco te winnen, daar bestaat voor mij geen twijfel over," zei Whitmarsh die weet dat Hamilton dit jaar met de McLaren al vier keer de eerste startrij behaalde, maar in vijf races door slechte pitsstops, een gridstraf en een diskwalificatie na de kwalificatie in Spanje nog niet verder is gekomen dan drie derde plaatsen en twee achtste plaatsen.

"We moeten hard werken om ervoor te zorgen dat we Lewis in Monaco van een goede auto kunnen voorzien en als team bovendien geen fouten maken. We moeten ervoor zorgen dat Lewis naar zijn mogelijkheden kan presteren op een circuit waarin hij eerder in de Formule 3, GP2 en in de Formule 1 al heeft gewonnen," zei Whitmarsh die weet dat voorspellingen doen dit seizoen vrijwel onmogelijk is. "We hebben in vijf races tijd vijf verschillende winnaars gezien die voor vijf verschillende teams rijden. Het is daardoor praktisch onmogelijk om voorspellingen te doen, maar ik hoop uiteraard dat wij erin slagen in Monaco te winnen."