[Playoffs] Uitslag FC Den Bosch - Willem II

FC Den Bosch en Willem II hebben hun eerste confrontatie in de finale van de playoffs om promotie/degradatie afgesloten met een doelpuntloos gelijkspel. De wedstrijd in Tilburg die voor zondag op de rol staat, zal voor de definitieve beslissing moeten gaan zorgen.

In de beginfase van de wedstrijd keken beide ploegen de kat uit de boom. De goede kansen waren uiteindelijk voor de Tilburgers. Virgil Misidjan kreeg twee goede kansen op de openingsgoal, maar dit stond doelman Begois niet toe. Ook Marc Höcher testte de vaardigheden van de sluitpost, maar scoorde niet.


Ronnie Reniers (FC Den Bosch) in duel met Marlon Pereira (Foto: Pro Shots)

De grootste kans van de eerste helft was uiteindelijk voor Jeffrey Buitenhuis. De verdediger van de Bossche ploeg raakte de onderkant van de lat, nadat keeper Meul zijn vingertoppen er nog tegenaan kreeg. Via zijn rug bleef de bal uiteindelijk voor de doellijn een paar keer stuiteren.

In de tweede helft ontsnapte FC Den Bosch. Danny Guyt vuurde een schot af op het doel van de Bossche formatie, maar zag Hofstede zijn poging blokkeren. In het vervolg vielen nog nauwelijks kansen te noteren, waardoor de wedstrijd in Tilburg zondag van cruciaal belang is. De winnaar van dit duel promoveert namelijk naar de Eredivisie.

FC Den Bosch

0 - 0

Willem II

 
 Gele kaart: van Brakel (FC Den Bosch), Haemhouts (Willem II)
 
Stadion: Stadion De Vliert, Den Bosch
Toeschouwers: 7.966
Arbiter: Wiedemeijer
 
Opstelling:   Opstelling:
Begois
Buitenhuis
Hofstede
van Dinter
Brock
van Brakel
van Moorsel
van den Broek
Reniers
van Weert (Seuntjens/76)
Verbeek
  Meul
M. Piqué
Swinkels
van der Rijt
Pereira
Haemhouts
Guyt
Ippel
Höcher (Podevijn/85)
de Groot
Misidjan