Huntelaar wil er vol tegenaan bij Oranje

Klaas Jan Huntelaar heeft geen last meer van de hersenschudding die hij onlangs opliep in een oefenduel van zijn ploeg Schalke 04. Dat zei de Duitse topscorer donderdag bij zijn aankomst in Noordwijk tegen Novum Nieuws. "Ik ben volledig hersteld en hoef ook niet met een masker te spelen." De met een blauw oog getooide spits wil er dan ook 'vol tegenaan' in Lausanne. Oranje bereidt zich daar voor op het EK.

In een oefenduel met Philadelphia Union werd Huntelaar door de Amerikaanse doelman getroffen. "Ik zag hem niet komen. Hij raakte me vol van achteren." Eerder dit jaar raakte Huntelaar in een oefeninterland tegen Engeland al aan zijn hoofd geblesseerd na een kopduel. Toen brak hij zijn neus, maar breuken liep hij deze keer niet op.

Huntelaar heeft zin in het EK. "Het is een mooi toernooi. Iedereen leeft ernaar toe." De Achterhoeker blaakt van het zelfvertrouwen na een goed seizoen met Schalke. "Het is een mooi jaar geweest, misschien wel mijn meest waardevolle seizoen ooit. Ik heb veel assists gegeven en veel doelpunten gemaakt. De club heeft het goed gedaan en ook de kwalificatie met Oranje ging goed."


Huntelaar wil er vol tegenaan bij Oranje (Foto: Novum)