Laatste gewonde pitbrand naar Engeland gevlogen

Het Formule 1-team Williams heeft bekendgemaakt dat afgelopen dinsdag de laatste gewonde van de pitbrand van afgelopen zondag in Barcelona terug is gevlogen naar Engeland. De korte maar hevige brand na afloop van de race zorgde voor 31 gewonden, waarvan er zeven in het ziekenhuis opgenomen moesten worden.

"Ik wil iedereen die ons afgelopen zondag heeft geholpen bij het onder controle krijgen van de brand, nogmaals enorm bedanken. Een paar leden moesten zich na de brand laten behandelen in het medisch centrum op het circuit, voornamelijk omdat zij rook hadden binnengekregen. Een lid van het team heeft brandwonden opgelopen, maar zijn toestand is stabiel. Hij keerde dinsdag terug naar Engeland, waar hij verder zal worden behandeld," zei de operationele baas van Williams Mark Gillan.

De brand vond anderhalf uur na de zege van Williams-rijder Pastor Maldonado plaats in de pitbox van het team uit Grove. Inmiddels is een onderzoek naar de oorzaak gestart. "We werken hierbij samen met de lokale autoriteiten en de FIA. We zijn ook nog aan het kijken hoeveel schade er precies is. Daar krijgen we pas een volledig beeld van wanneer de auto's en alle spullen weer terug in de fabriek zijn. Het is al wel duidelijk dat onze IT-apparatuur zware schade heeft opgelopen."

De vraag is natuurlijk of Williams door de brand in Barcelona komende week in Monaco ook goed voor de dag zal kunnen komen. "We hebben goede hoop dat we het ook daar goed kunnen doen, maar we hebben eerst nog een berg werk te verzetten om te herstellen van de brand."