Drogba: "Finales zijn er om te winnen"

Didier Drogba speelt zaterdag zijn derde finale van het jaar. Na het bereiken van de finale in de Afrika Cup en de eindstrijd in de FA Cup, wacht hem nu de Champions League-finale. De wedstrijd tegen Bayern München wordt ook zijn derde Europese finale ooit.

In 2004 verloor hij met Olympique Marseille de UEFA Cup-finale tegen Valencia en vier jaar later bleek Manchester United na penalty's te sterk in het slotstuk van de Champions League. "Dit is zeker een van mijn grootste wedstrijden", zegt Drogba over het treffen van zaterdag.

"Ik heb met Chelsea veel belangrijke wedstrijden gespeeld, maar deze komt hoog op de lijst te staan. Het wordt speciaal, want het is de tweede keer dat we de Champions League-finale bereiken. We zullen er alles aan doen om er klaar voor te zijn."

Na de verloren finale in 2008 in Moskou wist Drogba dat er nog een kans zou komen. "We wilden eigenlijk het jaar erop al een herkansing. Maar dat is niet zo makkelijk. Het is lastig om de finale te bereiken in een lange competitie en ik denk dat we dit jaar hebben laten zien dat we het verdienen."