ArmA 2-verkopen schieten omhoog door zombie-mod

Dankzij de zombie-mod DayZ zijn de verkopen van ArmA 2 op Steam maar liefst vervijfvoudigd. Marek Španěl van Bohemia Interactive vertelde dit aan Kotaku tijdens een interview. Bohemia doet alles wat ze kunnen om Rocket, de makers van de mod, te helpen.

"Er is geen twijfel mogelijk aan het feit dat DayZ de verkopen van ArmA II: Combined Operations opstuwt," vertelde Španěl. "Wij zijn trots dat we een pc-exclusive konden maken met zo veel nadruk op mods en de community."

DayZ zit nog in de alpha-fase, maar het grootste gedeelte van actieve ArmA-spelers is bezig met de mod. Bohemia Interactive wil Rocket helpen omdat het gaat om een groot gedeelte van hun spelers en het staat daarom hoog op hun prioriteitenlijst. "Wij zijn bereid om DayZ op elke manier mogelijk te ondersteunen en we gaan in de volgende patch voor ArmA wat gerelateerd werk verrichten."

"Persoonlijk vind ik de combinatie van ArmA's realisme en het overleven in een apocalyptische zombie-invasie erg verslavend. Ik denk dat het in de toekomst prima als een zelfstandige speelervaring kan worden neergezet," aldus Španěl.

Ook vroeg Kotaku of er een soort DayZ-mod naar ArmA 3 zal komen. Technisch is ArmA 3 wat ingewikkelder; er zijn andere omgevingen en meer mogelijkheden met de engine. Pas over een jaar of langer kunnen ze kijken naar een soortgelijke mod voor ArmA 3.

De ArmA-spellen zijn tactische shooters waarin realisme en strategie een grote rol spelen.