Proença aangewezen als arbiter CL-finale

Pedro Proença is door de UEFA aangesteld als arbiter tijdens de Champions League-finale. De 41-jarige Portugees is de leidsman tijdens het duel tussen Bayern München en Chelsea. Nederlander Björn Kuipers was eveneens kandidaat maar de voorzitter van de scheidsrechterscommissie, Pierluigi Collina, was tegen de aanstelling van Kuipers. De Nederlander deed namelijk publiekelijk enkele uitspraken nadat hij de wedstrijd Barcelona - AC Milan had gefloten.

Kuipers gaf in die wedstrijd namelijk twee strafschoppan aan de Catalanen en gaf daarna zijn mening over zijn beslissing. Hij vertelde de media dat hij achter zijn beslissingen stond. Collina vindt dat je als scheidsrechter zijnde niet met de media moet praten. Dit komt overeen met het standpunt van de UEFA. Op het naderende EK is deze regel ook van toepassing.

"Het is beleid geen commentaar over genomen beslissingen te geven", aldus de Italiaan in een verklaring. "Wij willen dat ze zich focussen op hun taak, daarbij past geen afleiding. Daarnaast willen wij dat ze op het toernooi zelf geen toelichting geven, puur uit praktisch oogpunt. Er zijn immers nog tal van mogelijkheden om na de wedstrijd te straffen."