Experts zien Ferguson en Giggs als beste

Sir Alex Ferguson is dinsdag verkozen tot beste manager in de twintigjarige historie van de Engelse Premier League. De 71-jarige Schotse trainer van Manchester United werd gekozen door een panel van voetbalexperts. United-speler Ryan Giggs werd uitgeroepen tot beste speler van de competitie.

Ferguson werd in 1986 aangesteld als manager van de Red Devils en is daarmee de langstzittende coach in de Premier League. Sinds het begin van de competitie in 1992 leidde hij United twaalf keer naar de landstitel. 'Fergie' werd verkozen boven onder anderen Arsène Wenger, Harry Redknapp en Jose Mourinho.

De 38-jarige Giggs maakte in 1991 zijn debuut in het eerste elftal. Ruim twintig jaar later behoort de Welshman nog steeds tot de betere spelers van de Engelse competitie. Giggs is de enige speler die in elk Premier Leagueseizoen wist te scoren.

De Engelse Premier League viert dit jaar het twintigjarig bestaan van de competitie. Fans konden de afgelopen weken stemmen op de beste speler, manager, team en mooiste doelpunt. De omhaal van Wayne Rooney tegen stadsgenoot Manchester City werd eerder deze maand uitgeroepen tot mooiste goal.


Experts zien Ferguson en Giggs als beste (Foto: Novum)