Bijna alle Williams-monteurs uit ziekenhuis

Bijna alle Williams-monteurs die na de brand van afgelopen zondag in het ziekenhuis waren opgenomen mogen naar huis. Eén monteur moet nog behandeld worden vanwege de brandwonden die hij opliep. Hij zal uiterlijk morgen naar Engeland terug worden gevlogen voor verdere behandeling.

Sir Frank Williams is blij dat zijn personeel het goed maakt. "Ik was verheugd dat ik de meerderheid van ons team deze ochtend (dinsdag, red.) op de fabriek kon verwelkomen. Een van onze mensen blijft nog in Spanje voor nadere medische zorg, maar we kijken allemaal uit naar zijn aanstaande terugkeer."

"Iedereen bij Williams is zeer opgelucht dat het incident zo snel onder controle was en dat de veroorzaakte schade relatief gezien meevalt. Hoewel het incident en onverwacht en zeker ongewenst was, heeft het de echte samenhang, kameraadschap en samenwerkingsdrift laten zien die geldt binnen de Formule 1. De verbluffende reactie van de teams en ander paddockpersoneel was direct, onvoorwaardelijk en overweldigend," zei Williams die blij is met alle steun die zijn team heeft gekregen. De renstal werkt daarnaast mee aan het onderzoek van de FIA en de Spaanse autoriteiten om de oorzaak van de brand te achterhalen.