"HiguaŪn alleen voor 150 miljoen weg"

Aitor Karanka, assistent-coach van Real Madrid, heeft aangegeven dat spits Gonzalo Higuaín alleen voor 150 miljoen weg mag. Hij zou in de belangstelling staan van PSG.

Het kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain trekt al een tijdje aan de Argentijnse aanvaller. Al in de winter wilde de club van coach Carlo Ancelotti Higuaín aan de selectie toevoegen, maar die opzet mislukte. Ook deze zomer zullen ze hem niet zomaar krijgen, aldus Karanka. "We hebben lang met hem gesproken en we moeten nu zwijgen. De feiten spreken."

Ook Chelsea zou in Higuaín geïnteresseerd zijn."Hij wil blijven en heeft de steun van de club en de coaching, hij is een geweldige speler", vervolgt Karanka, "Hij heeft een clausule, iedereen weet hoeveel." 150 miljoen euro is de prijskaart die aan Higuaín hangt. De 24-jarige Argentijn beleefde in de schaduw van Cristiano Ronaldo een zeer sterk seizoen, met 22 treffers en 9 assists in de Primera División. Toch zou de spits liever onbetwist sterspeler zijn bij een andere club.

Deze geruchten worden nu dus ontkracht door de tweede man achter hoofdcoach José Mourinho. Volgens Karanka is de staf na het kampioenschap van afgelopen weekend alweer volop bezig met volgend seizoen. "We zullen even rusten, maar bij deze club heb je weinig vakantie. We gaan langzamerhand denken over wie we willen houden en wie we willen hebben om meer titels te behalen."