CL-ticket Tottenham Hotspur allerminst zeker

Tottenham Hotspur eindigde op de vierde plek in de Premier League. Deze plek geeft normaal gesproken recht op deelname aan de Champions League, maar in dit geval is dat niet zeker.

Omdat Chelsea zaterdag de finale van de Champions League speelt, is Tottenham Hotspur afhankelijk van het resultaat van die club. Winnen The Blues de eindstrijd, dan moeten ze volgend jaar ook deelnemen aan het toernooi. Omdat Chelsea buiten de top vier is geëindigd in de Premier League zal het in dat geval het plaatsbewijs van Tottenham Hotspur overnemen.

Manager Harry Redknapp hoopt dus dat Bayern München met de Champions League aan de haal gaat. Ook al speelt zijn neefje Frank Lampard bij Chelsea. "Ik wil dat Tottenham de Champions League in gaat, dat is waar mijn loyaliteit ligt", aldus de Engelsman.

De toekomst van een groot deel van de spelersgroep zal afhangen van het bereiken van de Champions League. Volgens Redknapp speelt dat echter geen rol in de transferpolitiek van The Spurs. "Het zou niet moeten uitmaken, want als we volgend seizoen weer voor CL-kwalificatie willen strijden, moeten we ons blijven verbeteren en aansluiting blijven houden met de grote clubs."