Site LAKS plat door lawine van klachten

De site examenklacht.nl waar eindexamenkandidaten een klacht over de examens kunnen indienen, lag tegen het einde van de eerste examendag plat. De server kon het uitzonderlijk hoge aantal bezoekers niet meer aan. Dat meldde het Landelijke Aktie Komitee Scholieren (LAKS) maandag.

"We kregen zo veel klachten binnen dat de server is ingestort", aldus een woordvoerster. Omdat de site tijdelijk uit de lucht is, kan het LAKS nog niet zeggen hoeveel klachten er precies zijn binnengekomen.

Volgens een woordvoerster had het LAKS niet op zo veel klachten gerekend. "Onze server had het vorig jaar ook al niet makkelijk, maar dit hadden we niet verwacht." Om het probleem te verhelpen kreeg de site tijdens de storing drie 'boosts', dat betekent dat de capaciteit van de website wordt vergroot. Maar het mocht niet baten. Het LAKS kan niet inschatten hoelang de storing nog zal duren.

Maandag begon voor 206.870 scholieren in het laatste jaar van de middelbare school de landelijke eindexamens. Op de eerste examendag stonden de vakken kunst, Nederlands en biologie op het rooster.

Site LAKS plat door lawine van klachten
Site LAKS plat door lawine van klachten (Foto: ANP)