Zeges Hogenkamp, Rus en De Vroome

Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-$50.000 toernooi in het Franse Saint-Gaudens/ De speelster uit Monster won in twee sets van Yuliya Beygelzimer. Richel Hogenkamp haalde het hoofdtoernooi door de Spaanse Leticia Costas-Moreira te verslaan.

Rus, als derde geplaatst in Frankrijk, won met 6-3 en 6-4 van de Oekraïnse. In de tweede ronde stuit de nummer 98 van de wereld op de winnares van het treffen tussen de Bulgaarse Elitsa Kostova en het Russische talent Irina Khromacheva. De Zuid-Hollandse heeft veel punten te verdedigen in Saint-Gaudens want ze haalde vorig jaar de finale. 

Richel Hogenkamp plaatste zich voor het hoofdtoernooi. De Doetinchemse gunde de Spaanse Costas-Moreira geen enkele game. Het werd 6-0 en 6-0. Haar volgende tegenstander is nog niet bekend. In totaal heeft Hogenkamp slechts drie games weggegeven in drie kwalificatiewestrijden. 

In het Zweedse Båstad won Indy de Vroome van de Zweedse Kasja Rinaldo Persson in twee sets. Het werd 6-2 en 6-1. In de tweede ronde stuit De Vroome op de Canadse Eugenie Bouchard of Andrea Noorlander uit Zweden. 

Michaëlla Krajicek heeft zich afgemeld voor het ITF-$100.000 toernooi in Praag. Ze heeft last van een knieblessure.