Weer record voor The Avengers

De superheldenfilm The Avengers heeft binnen drie weken een miljard dollar opgebracht. In de Verenigde Staten heeft de film dit weekeinde naar verwachting alleen al honderd miljoen dollar in het laatje gebracht en dat is een recordbedrag voor het tweede weekeinde dat een film uit is. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

The Avengers heeft Avatar, de bestverdienende film aller tijden, ingehaald. De 3D-film van James Cameron bracht in zijn tweede weekeinde 75,6 miljoen dollar op. Toch is het niet waarschijnlijk dat de superheldenfilm het totaalbedrag van 2,78 miljard dollar gaat verbreken.

The Avengers wordt de elfde film in de geschiedenis die wereldwijd meer dan een miljard dollar heeft opgebracht. Het is de eerste Marvel-film die dit is gelukt. De film kostte 220 miljoen dollar om te maken.

In de actiefilm moeten de Marvelhelden Iron Man, Black Widow, Captain America, Thor, Hawkeye en de Hulk het opnemen tegen Loki die de wereld wil vernietigen. De film draait nog volop in de Nederlandse bioscopen en stond vorige week ook hier op de eerste plaats in de box office.