Coldcaseteam op 23 jaar oude moordzaak Delft

Een coldcaseteam van de politie doet onderzoek naar de moord op de 32-jarige Wilma Bres in Delft 23 jaar geleden. De zaak is vorige week heropend omdat het Nederlands Forensisch Instituut onlangs met een dna-profiel van de dader is gekomen, meldt de politie. Justitie heeft een beloning van tienduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip.

De politie heeft sinds zondagavond veertien tips ontvangen over de moord. "Daar zitten een paar hele interessante tussen", zegt een woordvoerder. Bij Peter R. de Vries, die de zaak zondagavond in zijn tv-programma behandelde, kwam ook een aantal tips binnen.

Op de avond van 15 juli 1989 had Bres in een toneelstuk gespeeld, waarna ze met mede-acteurs en gasten naar een café ging. Een uur nadat ze het café had verlaten, werd ze in een grote plas bloed gevonden in een park vlakbij haar huis. Ze was met messteken om het leven gebracht.

De politie pakte drie jaar na de moord een 31-jarige verdachte op, maar hij werd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Hij heeft altijd ontkend iets met de moord te maken te hebben gehad.

Bres had de avond van haar dood de rol van miss Lovett gespeeld in het stuk Sweeney Todd. In de originele versie wordt Lovett vermoord door haar man. Dat gebeurde echter niet in de versie waarin Bres speelde.