Wisgerhof: "Verdienen zelfs geen bloemen"

Met de 1-0 thuisnederlaag tegen RKC Waalwijk zit het seizoen van FC Twente erop. Peter Wisgerhof probeerde na afloop het teleurstellende seizoen te omschrijven.

De afsluiting van het seizoen van FC Twente was pijnlijk. De uitgefloten voorzitter Joop Munsterman gaf een ongelukkige toespraak en de spelers kregen een bos bloemen. Aanvoerder Peter Wisgerhof weigerde de bloemen. “We hebben dit seizoen helemaal niks verdiend, ook die bloemen niet”, zei de centrale verdediger na afloop tegen Goal.com.

“We hebben een heel slecht seizoen achter de rug. FC Twente-onwaardig”, vervolgt Wisgerhof. “Waar dat aan ligt? Kwaliteit, vertrouwen, mentaliteit, scherpte. Ik denk dat het een mix is van die factoren. Dat we vandaag op deze manier verliezen is dan ook tekenend voor het seizoen. Maar het is natuurlijk niet alleen deze wedstrijd waarin we het weggeven. Vanaf de wedstrijd tegen PSV is het steeds slechter gegaan.

“Toen ik bij FC Twente kwam stond de club voor stabiliteit. Daar was dit seizoen niks van terug te zien. Die stabiliteit was helemaal weg en dat is heel gek. Je werkt toch gewoon met dezelfde mensen en dezelfde selectie. Sinds ‘PSV-uit’ is het spel steeds slechter geworden. Dat we daar nu veel kritiek op krijgen is terecht. Dat moeten we niet naast ons neerleggen. Maar ik denk dat we die kritieken, samen met dit seizoen moeten gebruiken om er energie uit te putten voor volgend seizoen.”