Ook Seedorf weg bij AC Milan

Net als Mark van Bommel hangt ook Clarence Seedorf zijn AC Milan-shirt aan de wilgen. Hij gaat door met voetballen, maar weet nog niet waar. Naar alle waarschijnlijkheid wordt komend seizoen Seedorfs laatste.

De 36-jarige international voetbalde voordat hij bij AC Milan belandde voor Inter Milan, Real Madrid en Sampdoria, nadat hij zijn carrière bij Ajax begon. Ook speelde hij voor het Nederlands Elftal. Ondanks dat Seedorf vaak wordt herinnerd in verband met twee gemiste penalty's bij Oranje, wordt hij beschouwd als een van de beste Nederlandse internationals ooit.

Clarence Seedorf (foto: Elena Rybakova / Soccer.ru, licentie: CC-BY-SA)Seedorf maakte zijn vertrek bekend vlak nadat ploeggenoot Mark van Bommel had laten weten terug te keren naar zijn oude club PSV. Het is onduidelijk waar Seedorf komend seizoen heengaat, al heeft hij een afsluiting van zijn voetbalcarrière bij Ajax niet uitgesloten. Het Braziliaanse Botafago heeft evenwel interesse getoond, en omdat Seedorfs vrouw Luviana daar vandaan komt is een gang naar Zuid-Amerika niet onwaarschijnlijk. "Of ik naar Brazilië ga? Ik heb nog geen besluit genomen", zo tekent Voetbal Centraal echter op.