Simon Keizer geeft pers pluim na huwelijk

Simon Keizer heeft de Nederlandse pers een complimentje gegeven na zijn huwelijksfeest van zaterdag. Vorige maand onstond ophef bij een aantal fotografen. Ze waren boos omdat Keizer stiekem voor de wet was getrouwd.

"We willen de pers bedanken voor het respecteren van onze privacy overdag", twittert de zanger. "Dat mag dan ook wel eens gezegd worden." De Volendammer vierde zaterdag in Edam feest met familie en vrienden nadat hij nogmaals eeuwige trouw had beloofd aan Annemarie Hoek. Het burgerlijk huwelijk werd een maand geleden slechts door een paar mensen bijgewoond.

Ook de gasten lijken zich prima te hebben vermaakt. "Wat was het een topfeest van Annemarie en Simon", twittert Monique Smit. "Het was al licht toen we thuiskwamen en ik heb nu nog lamme benen van het dansen." Jaap Kwakman van de 3JS zegt niet meer precies te weten wat er is gebeurd, 'maar ik geloof dat we gisteren het beste feest ooit hebben meegemaakt'.

Er vond nog wel een klein opstootje plaats voor het Damhotel in Edam, waar het bruidspaar feestte. Twee fotografen gingen met elkaar op de vuist nadat een beveiliger een plantenbak had verzet, waardoor er minder ruimte was. Een elleboogstoot werd beantwoord met een stomp in het gezicht, waarna nog zes of zeven klappen volgden. Een van hen hield er een wondje in zijn gezicht aan over, zegt een getuige. Er kwam geen politie aan te pas.