Maldonado: "Prachtige dag voor Williams"

Het Formule 1-seizoen 2012 heeft na vijf races vijf verschillende winnaars opgeleverd. Laatste naam in dit rijtje is Williams-coureur Pastor Maldonado die vandaag de Grand Prix van Spanje op zijn naam schreef en ze Williams de eerste zege sinds Brazilië 2004 schonk. De Venezolaan was na afloop van de race dan ook een blij man.

"Dit is een prachtige dag, voor het team en voor mijzelf. We werken al een hele poos keihard om elke race sterker te worden en kijk wat ons dat vandaag heeft gebracht! Gisteren hadden we al een geweldige kwalificatie en vandaag is het ons weer gelukt!" zei Maldonado.

"Het was een zware race. Na een paar ronden kreeg ik problemen met de achterbanden, maar de wagen presteerde verder erg goed. Alonso kwam bij de start iets beter weg dan ik, maar ik kon hem daarna goed volgen en lag na de pitstops weer voor hem. Dit is mijn eerste podium en mijn eerste zege in de Formule 1, dus je kunt je vast wel een voorstelling maken van hoe ik me nu voel."

Toch duurde de feestvreugde niet lang, want anderhalf uur na de wedstrijd brak er brand uit in de pitbox van Williams waar op dat moment een groepsfoto werd genomen en Sir Frank Williams op zijn 70e verjaardag een toespraak hield. In totaal zijn er negen gewonden gevallen en de schade die het vuur veroorzaakte is nog onduidelijk.