[NBA] Lakers naar tweede ronde play-offs

Los Angeles Lakers heeft in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA de tweede ronde van de play-offs bereikt. In eigen huis werd het zevende en beslissende duel van Denver Nuggets gewonnen. Mede door 23 punten en zeventien rebounds van uitblinker Pau Gasol zegevierden de Lakers met 96-87.

De Nuggets wonnen de laatste twee duels overtuigend, maar hadden aanvankelijk in de beslissende wedstrijd weinig te vertellen. In het derde kwart volgde echter een wonderbaarlijke opleving, waardoor in het laatste kwart zelfs even een voorsprong werd genomen.

Door een 11-2 run raakte Lakers weer aan de goede kant van de score. Die voorsprong werd vervolgens niet meer weggegeven. In de tweede ronde is Oklahoma City Thunder de volgende opponent. Maandag staat het eerste duel op het programma.

In het oosten begonnen Boston Celtics en Philadelphia 76ers al aan hun best-of-sevenserie in de tweede ronde. De Celtics wonnen in eigen stadion het eerste duel nipt met 92-91. Power forward Kevin Garnett noteerde met 29 punten zijn hoogste seizoensaantal. Opponent Andre Iguodala kwam namens Philadelphia tot tien punten minder.

Philadelphia had elf minuten voor tijd nog een voorsprong van tien punten, maar met nog drieënhalve minuut op de klok had Boston de achterstand weggewerkt. Ruim een minuut voor tijd was de marge zes, waarna de bezoekers in de slotminuut nog wel terugkwamen tot een punt. Maandag wordt in Boston ook het tweede duel gespeeld.

Lakers naar tweede ronde play-offs in NBA (Foto: Novum)