Polak volgt Kolkka naar Texas Dutch Lions

De 36-jarige Sjaak Polak vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Staten. De Hagenaar gaat aan de slag bij Texas Dutch Lions. De oud-speler van onder meer FC Twente, ADO Den Haag en Sparta Rotterdam komt over van de amateurs van Scheveningen.

Polak is de tweede speler met Eredivisie-ervaring die aan de slag gaat bij Texas Dutch Lions. Eerder maakte de Fin Joonas Kolkka (ex-Willem II, PSV en NAC Breda) de overstap naar de Amerikaanse club.

Polak en Kolkka komen op initiatief van trainer Robert Maaskant, die een summerjob heeft bij de filiaalclub van Dayton Dutch Lions. Mocht Maaskant tussentijds aanbiedingen krijgen, dan kan hij terugkeren naar Europa. De trainer van Texas Dutch Lions is ook adviseur bij de club die uitkomt in de PDL, het derde niveau van Amerika.

Polak maakt in mei de overstap naar de Verenigde Staten. De Hagenaar ziet de overstap naar Texas als een soort stage in het kader van zijn trainerscursus, waarmee hij in het najaar start. De linksback treedt in dienst als speler/assistent-trainer. De Hagenaar speelde in zijn loopbaan ook voor Excelsior, RBC en Veendam.