Guidetti: "Ik zal dit seizoen nooit vergeten"

Feyenoord had John Guidetti graag willen behouden, maar de Zweed gaat zijn geluk beproeven bij zijn werkgever Manchester City. Guidetti was met twintig doelpunten van grote invloed op de goede prestaties van Feyenoord, dat de tweede plek veroverde.

De Zweed zal de voorronde van de Champions League niet meemaken. Guidetti sprak met assistent-trainer David Platt van Manchester City, die liet weten dat de aanvaller een kans krijgt bij City. "Ik wil graag voor mijn kans gaan bij de club waar ik als jonge jongen vijf jaar geleden Zweden voor verliet", zei Guidetti in het Algemeen Dagblad. "Feyenoord zit in mijn hart en dit jaar zal ik nooit meer vergeten. Ik voel dat ik ooit nog in de Kuip zal spelen, maar eerlijk gezegd is de kans klein dat het komend seizoen alweer gebeurt."

Fans zijn uniek
"De Nederlandse competitie is een schitterende leerschool, maar Manchester City heeft waarschijnlijk andere plannen met mij. Wat ik zelf wil? Ik ben ambitieus, ik wil naar de top. Het liefst bij Manchester City, tenzij er andere plannen met mij zijn. De manier waarop de Feyenoord-fans mij in hun hart hebben gesloten is uniek."

"Dit zal ik nooit meer ergens meemaken, dat realiseer ik me heel goed. En als Feyenoord in de Bundesliga of de Premier League had gespeeld, zou ik hier voor altijd kunnen voetballen. Maar ik heb een droom, ik wil tot de top behoren. En dus is de kans groot dat ik terugkeer naar Engeland", besluit de voormalig huurling van Feyenoord.

Guidetti: "Ik zal dit seizoen nooit vergeten" (Foto: Pro Shots)