Engelsen vrezen voor EK-deelname Parker

Engeland kampt met de nodige personele problemen in aanloop naar het EK. Scott Parker is het nieuwste probleemgeval bij The Lions. De aanvoerder van Engeland heeft een hardnekkige achillespeesblessure. Tottenham Hotspur-middenvelder Parker werd door interim-bondscoach Stuart Pearce benoemd tot captain, nadat John Terry de band werd afgenomen.

De deelname van Parker aan het EK staat echter op de tocht, weet manager Harry Redknapp. "Er zit geen zijn scheur in zijn achillespees, maar hij heeft wel veel pijn", zei Spurs-coach Redknapp tegen The Guardian. "Na dit weekeinde krijgt hij enkele injecties, daarna weten we misschien meer." Parker hoopt op tijd te herstellen voor de start van het EK. De Engelsen starten het toernooi op maandag 11 juni tegen Frankrijk.

Roy Hodgson, die is aangesteld als bondscoach van Engeland, maakt komende woensdag zijn voorselectie bekend. Daarin ontbreekt Manchester United-verdediger Chris Smalling. De jongeling heeft een liesblessure en is niet op tijd fit voor het EK. Wayne Rooney ontbreekt vanwege een schorsing in de eerste twee wedstrijden.