Bleker vreest voor gevolgen Kunduz-akkoord

Demissionair staatssecretaris van Economische Zaken Henk Bleker (CDA) heeft kritiek op de afspraken uit het Kunduz-akkoord over het ontslagrecht. Hij vreest dat de daarin voorgestelde aanpassingen desastreuze gevolgen hebben voor kleine middenstanders en hun werknemers.

In een interview het met AD waarschuwt de kandidaat-lijsttrekker zaterdag ook voor de gevolgen van het bezuinigingsplan voor mensen met modale inkomens. Die kunnen volgens hem geen huis meer kopen als de hypotheekrenteaftrek te ingrijpend wordt aangepast.

Bleker denkt dat zijn partij kiezers verliest als het akkoord het hard uitpakt voor de potentiële achterban. "We moeten als CDA goed opletten dat we ondernemers niet van ons vervreemden en dat de hervorming van hypotheekrenteaftrek niet ervoor zorgt dat lagere inkomens geen woning kunnen betalen."

Het CDA wil vooral bij de VVD kiezers weghalen. "De VVD is nu te groot", vindt Bleker. "Als die partij meer dan 35 zetels haalt, halen wij er nooit meer dan twintig." Hij verwacht dat het CDA bij de verkiezingen in september tussen de twintig en dertig zetels gaat halen.


Bleker vreest voor gevolgen Kunduz-akkoord (Foto: Novum)