Fietsster zwaargewond bij botsing met politie

Een 69-jarige fietsster is vrijdagavond in Rotterdam zwaargewond geraakt bij een botsing met een politievoertuig. De agenten in het voertuig waren op weg naar een melding van een woningoverval. De vrouw kwam bij de botsing volgens de politie ongelukkig ten val.

De politie werd omstreeks 19.00 uur gewaarschuwd over de overval in de woning aan de Overschiese Kleiweg. De botsing vond vlakbij de betreffende woning plaats. Het slachtoffer is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. De politie Haaglanden onderzoekt de aanrijding. De bestuurder van het voertuig is aangemerkt als verdachte, de bijrijder als getuige.

De overvallen bewoner heeft verklaard dat een jongeman bij hem aan de deur stond met een 'vaag verhaal' over een pakketje. Op het moment dat een bekende van de bewoner voorbijkwam, verdween de jongeman, maar niet veel later kwam hij terug. Dit keer bedreigde hij de bewoner met een vuurwapen en drong de woning binnen.

De dader ging er uiteindelijk vandoor met wat geld en autosleutels. Een daaropvolgende zoekactie naar de verdachte, waarbij onder meer een politiehelikopter is ingezet, heeft nog niet geleid tot de arrestatie van een verdachte.