Agent: "Seedorf gewend aan prijzen"

Niet het financiële deel, maar de reputatie van Botafogo kan roet in het eten gooien voor de komst van Clarence Seedorf. De speler van AC Milan wil graag prijzen blijven winnen.

"Seedorf is gewend aan grote clubs en prijzen. Welke club het ook wordt, hij wil graag zijn goede reputatie behouden. Het financiële plaatje moet natuurlijk ook aantrekkelijk zijn, maar het voornaamste wat hij wil is nieuwe prijzen in de wacht slepen", zegt zaakwaarnemer Giovanni Branchini tegen Globoesporte.

De agent van Seedorf verwacht dat er binnen vijftien dagen meer duidelijkheid op tafel ligt omtrent de toekomst van de Nederlander. Botafogo zette in op de komst van de geboren Surinamer, nadat hij kenbaar maakte graag in het land te spelen waar zijn vrouw vandaan komt. Tot dusver kwamen beide partijen er echter nog niet uit wat betreft het salaris.

Seedorf is sinds 2002 in dienst van AC Milan. Met de Rossoneri sleepte hij in 2003 en 2007 de Champions League in de wacht. De 36-jarige oud-international werd voor twintig miljoen euro overgenomen van stadsgenoot Internazionale.