Ook Gattuso weg bij Milan

AC Milan neemt na dit seizoen afscheid van veel oudgedienden. Na Filippo Inzaghi (38) en Alessandro Nesta (36) zal ook de 34-jarige Gennaro Gattuso volgend seizoen niet meer in het San Siro te bewonderen zijn. De middenvelder speelt sinds 1999 bij de Rossoneri.

"De tijd is gekomen om te vertrekken. Maar ik zeg slechts 'tot ziens'. Ik ga een jaar ergens anders voetballen en daarna zien we het wel," zei Gattuso die vandaag een gesprek met algemeen directeur Adriano Galliani heeft gehad. De altijd op en soms over het randje spelende middenvelder won in zijn tijd bij Milan onder meer tweemaal de Champions League en wist in 2006 met Italië het wereldkampioenschap voetbal te winnen.

Milan lijkt deze zomer afscheid te gaan nemen van nog meer oudgedienden. Mark van Bommel (35) staat op het punt om terug te keren bij PSV, terwijl de toekomst van Clarence Seedorf (36) bij de Rossoneri nog onzeker is. De 35-jarige Colombiaan Mario Yepes zal in ieder geval nog wel een seizoen in San Siro te bewonderen zijn.