Albert Heijn wint kort geding om uitzendkrachten

Albert Heijn hoeft het percentage extra uitzendkrachten dat in zijn distributiecentra werkt niet terug te brengen naar maximaal 23 procent. Dat heeft de rechter vrijdag bepaald in een kort geding, dat vakbond FNV Bondgenoten had aangespannen tegen de supermarkt.

De rechter is van oordeel dat een afspraak tussen Albert Heijn en FNV Bondgenoten om het aantal uitzendkrachten terug te brengen niet hard kan worden gemaakt. Dat de supermarktketen in eerdere cao-afspraken wel degelijk heeft beloofd het percentage extra uitzendkrachten terug te brengen naar maximaal 23 procent doet volgens de rechter niet ter zake, omdat die cao's inmiddels zijn verlopen.

FNV Bondgenoten is teleurgesteld over de uitspraak. De vakbond beweert in december 2010 wel degelijk harde afspraken met Albert Heijn te hebben gemaakt over het terugbrengen van het aantal uitzendkrachten. Beide partijen waren tot januari dit jaar in overleg over een nieuw cao. Toen brak FNV Bondgenoten de besprekingen af.

In de distributiecentra van Albert Heijn werken drieduizend mensen in vaste dienst. Daarbovenop bestaat op dit moment een flexibele schil van uitzendkrachten. Het zou gaan om veertig tot vijftig procent van het aantal vaste krachten.


Albert Heijn wint kort geding om uitzendkrachten (Foto: Novum)