Cel voor prostitueren zwakbegaafd tienermeisje

Vier mannen die betrokken waren bij het prostitueren van een zwakbegaafd meisje van 14 jaar moeten daarvoor de cel in. De celstraffen bedragen acht maanden tot drie jaar. Dat heeft de rechtbank in Arnhem vrijdag bepaald. Een aantal van de veroordeelde mannen heeft ook zelf seks gehad met het meisje.

Het meisje, met het denkniveau van een 9-jarige, was in februari 2010 weggelopen uit een instelling en kwam via internet in contact met de verdachten. Ze zou ten minste twee weken zijn vastgehouden in de buurt van Arnhem. Ze zou dertig keer gedwongen zijn seks te hebben voor geld. Dat moest ze vervolgens afstaan.

De drie jaar celstraf was voor de 21-jarige hoofdverdachte Regilio A. uit Capelle aan den IJssel. A. zou degene zijn die het meisje daadwerkelijk in de prostitutie bracht gebracht en daar geld aan verdiende. Ook zou hij zelf seks met haar hebben gehad. De rechtbank hield er wel rekening mee dat hij niet wist dat ze minderjarig was.

Een 26-jarige man uit Velp verdwijnt negen maanden de cel in. Ook krijgt de man, zelf ook zwakbegaafd, een werkstraf van 240 uur. Het meisje verbleef enkele dagen in zijn huis, terwijl hij wist dat ze zich moest prostitueren en minderjarig was en had seks met haar. Ook gebruikte hij geweld tegen het meisje.

Een 19-jarige Arnhemmer die een aantal keer op het meisje paste kreeg vier maanden jeugddetentie. Hij was minderjarig was toen het meisje werd vastgehouden. Een 34-jarige man, eveneens uit Arnhem, kreeg een straf van een halfjaar omdat hij seks met het minderjarige slachtoffer had. Hij was niet betrokken bij het prostitueren.

In het onderzoek naar de zaak staan nog vier verdachten terecht. De behandeling van hun strafzaak werd eerder uitgesteld. Wanneer ze voor de rechter moeten verschijnen is nog niet bekend.