Alle gewonden steekvlam schoolbarbecue thuis

Alle vijf leerlingen die woensdag gewond raakten door een steekvlam die vrijkwam bij een barbecue op een school in Amsterdam zijn weer thuis. Dat meldt de school, het Hervormd Lyceum Zuid, donderdag. Vier leerlingen konden woensdag al naar huis, een moest ter observatie overnachten in een ziekenhuis, maar is daar inmiddels uit ontslagen.

De steekvlam ontstond doordat een leerling spiritus op de barbecue bij de school aan de Brahmsstraat gooide. Volgens diverse media werd er ondanks het toezicht van leraren alcohol gedronken en tot vier keer toe door leerlingen spiritus op de gloeiende kolen gespoten. De docenten zouden niet hebben ingegrepen. De school wilde deze verhalen donderdag niet bevestigen.

Ook op de vraag wat er met de dader gaat gebeuren, wil de school niet ingaan. "We hebben er met klem op gewezen dat wij een dergelijke terminologie niet van toepassing vinden. Wij spreken van vijf gewonde leerlingen", aldus de school in een verklaring.

De slachtoffers zitten in een eindexamenklas. De barbecue vond plaats tijdens een afscheidsfeest op de laatste schooldag van de examenleerlingen. Maandag begint het centraal schriftelijk examen. De school stelt in de gaten te houden of een 'ander dan een regulier traject noodzakelijk is'.