Vrouw verzint ontvoering

De 18-jarige vrouw die maandagmiddag in Bennekom van haar fiets zou zijn getrokken en korte tijd ontvoerd zou zijn geweest, heeft dit verhaal verzonnen. Dat heeft de vrouw toegegeven, meldt de politie donderdag.

De vrouw waarschuwde afgelopen maandagavond haar ouders vanuit een benzinestation in Amsterdam. Ze zei dat een onbekende man haar tegen haar wil uit Bennekom had meegenomen in zijn auto. Tijdens een plaspauze had de vrouw aan haar ontvoerder weten te ontkomen. Bij aankomst van de politie bleek de man te zijn verdwenen.

Tijdens het daaropvolgende onderzoek rezen volgens de politie vraagtekens over het waarheidsgehalte van het verhaal. Donderdag werd de vrouw geconfronteerd met die vraagtekens, waarop ze bekende de ontvoering te hebben verzonnen. Problemen in de relatiesfeer zouden de aanleiding zijn geweest voor het in scène zetten van de ontvoering.

Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt voor het doen van een valse aangifte. Ook wordt onderzocht of de kosten van het politieonderzoek op haar kunnen worden verhaald.