Ook PvdA Maastricht start meldpunt drugsoverlast

In navolging van PvdA in Venlo start ook de Maastrichtse afdeling van de sociaaldemocraten een meldpunt voor drugsoverlast. Het is sinds de invoering van de wietpas rustiger geworden rondom de coffeeshops, maar daar staat tegenover dat het aantal illegale drugsdealers toeneemt. Dat stelt de partij donderdag.

Mensen kunnen overlast van bijvoorbeeld illegale drugsdeals, melden via het mailadres van de Maastrichtse PvdA. Sinds de invoering van de wietpas zijn er extra agenten ter beschikking gesteld. "Het lijkt erop dat zelfs met de extra politiemacht niet kan worden voorkomen dat de overlast zich verplaatst van de coffeeshops naar de straat", licht de partij toe. "Daar hebben we bij de invoering van de pas meermaals voor gewaarschuwd."

De sociaaldemocraten willen exact weten waar de illegale handel en overlast plaatsvindt. "Het lijkt er sterk op dat de veiligheid van de buurtbewoners met de invoering van de wietpas in gevaar komt", stelt de partij. De ontvangen meldingen worden aangekaart bij de gemeente en de politie.

Sinds vorige week dinsdag is de wietpas verplicht in het zuiden van het land. Coffeeshops zijn daardoor besloten clubs geworden. Alleen wie in Nederland woont, kan lid worden van een coffeeshop. De maatregel is ingesteld om overlast van buitenlandse drugstoeristen tegen te gaan.