Advocaat nieuwe trainer PSV

Dick Advocaat is komend seizoen de nieuwe trainer van PSV. De 64-jarige oefenmeester heeft vandaag in Eindhoven zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract. Hij is de opvolger van Fred Rutten die halverwege afgelopen seizoen zijn biezen moest pakken.

Advocaat was eerder van 1995 tot en met 1998 actief bij PSV. Destijds pakte hij in 1997 de landstitel, de KNVB beker in 1996 en tweemaal de Johan Cruijff Schaal (1996 en 1997). Hij is nu bondscoach van Rusland en zal na het komende Europees kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne bij zijn nieuwe werkgever aan de slag gaan.

"PSV wilde graag een toptrainer aantrekken en Dick Advocaat was enthousiast over PSV," zei directeur Marcel Brands. "Zijn keuze voor PSV, ondanks zeer lucratieve financiële aanbiedingen uit bijvoorbeeld Rusland, sterkt ons in het vertrouwen in de samenwerking. Hij kent de club uit zijn eerdere periode en ziet veel potentie in de beoogde spelersgroep. Advocaat kijkt er ook naar uit om samen te werken met een aantal jonge assistenten die tevens een succesvol verleden hebben als speler onder hem bij PSV."

Phillip Cocu maakte na het ontslag van Rutten het seizoen af bij de Eindhovenaren. Hij zal een stapje terug zetten en de A1 weer onder zijn hoede nemen.