Jeugdliefde Franka blij met Songfestivalliedje

De jeugdliefde van Joan Franka voelt zich vereerd dat de zangeres een nummer over hem schreef. "Hij vond het hartstikke leuk dat ik een liedje over ons had gemaakt", zegt Franka in De Telegraaf. De zangeres staat op 24 mei met het nummer You and Me in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan.

Franka had na jaren weer contact met haar oude liefde en hij was weinig veranderd. "Hij heeft de baard in de keel gekregen, maar hij had altijd al een zware stem." De zangeres denkt dat ze elkaar in de toekomst weer gaan zien. "We gaan vast wel een keer wat eten."

Het is niet de enige hereniging die 22-jarige zangeres recentelijk heeft gehad. Ze bezocht Turkije, het geboorteland van haar vader. Haar vader overleed toen ze twee jaar oud was. Franka vond haar bezoek erg bijzonder. "Mijn Turkse bloed is er gaan stromen."

Franka spreekt bijna geen Turks. Wel is ze van plan de taal te leren. "Het land begint me steeds meer te fascineren." Er staat nog een Turkse bestemming op haar lijst. "Als ik ooit ook nog naar de geboorteplaats van mijn vader ga, is de cirkel helemaal rond."


Joan Franka - You and Me