ArgentiniŽ wil 32 miljoen van het Spaanse Movistar

De Argentijnse regering wil dat het telefoniebedrijf Movistar een vergoeding van omgerekend 32 miljoen euro betaalt vanwege een grote storing vorige maand. Ook moet de dochtermaatschappij van het Spaanse Telefonica een boete van één miljoen euro aan de staat betalen.

Minister van planning Julio de Vido zei dinsdag dat het gaat om maatregel die een voorbeeld moet stellen en preventief moet werken. Movistar moet tien peso (omgerekend 1,73 euro) aan alle 18,5 miljoen gedupeerde klanten betalen, aldus De Vido. Op 2 april vond een storing plaats die enkele uren duurde. Volgens Movistar was er sprake van sabotage, maar dat verwierp De Vido.

"De diensten hebben niet meer dezelfde kwaliteit als een jaar geleden", zei De Vido. "We gaan van de telefoniebedrijven eisen dat ze investeringen doen die ze vandaag de dag niet doen."

Vorige week keurde het Argentijnse Congres een wet goed die de nationalisering van oliebedrijf YPF, grotendeels in handen van het Spaanse Repsol, toestaat. Volgens de Argentijnse presidente Cristina Fernandez de Kirchner deed het bedrijf niet voldoende investeringen om aan de toenemende energievraag in het land te voldoen.