The Avengers voert bioscooplijst weer aan

The Avengers heeft het afgelopen weekeinde de meeste mensen naar de Nederlandse bioscopen weten te lokken. De superheldenfilm, waar onder meer Robert Downey jr. en Scarlett Johansson in spelen, staat voor de tweede week boven aan de Nederlandse bioscooplijst en heeft bijna drie miljoen euro opgebracht.

Ook in de Verenigde Staten, waar de film pas afgelopen week in première ging, doet The Avengers het goed. Het openingsweekend bracht ruim tweehonderd miljoen dollar in het laatje.

De tweede positie van de Nederlandse bioscooplijst wordt bezet door de animatiefilm The Lorax. In de Nederlandse versie van de film, gebaseerd op het boek van Dr. Seuss, zijn onder meer Frits Lambrechts en Willeke Alberti te horen.

Ook de derde plek wordt ingenomen door een animatiefilm. The Pirates! Band of Misfits is van de zesde plek naar een derde positie gestegen. In de film, die net als The Lorax ook in twee versies draait, zijn acteurs als Hugh Grant, Salma Hayek en Martin Freeman verantwoordelijk voor de stemmen.

Liefdesdrama The Vow, waar Rachel McAdams en Channing Tatum de hoofdrollen in vertolken, is deze week nieuw binnengekomen op de vierde plaats. De top vijf wordt wederom compleet gemaakt door Snow White, waar Julia Roberts de hoofdrol in speelt.