Vier jaar cel voor verkrachten prostituees

Een 39-jarige man uit het Friese Ooststellingwerf moet vier jaar de cel in voor het ontvoeren en verkrachten van twee Groningse prostituees. Dat heeft de rechtbank in Groningen maandag bepaald.

De man zou in januari zijn twee slachtoffers hebben opgepikt op de tippelzone in Groningen waar zij werkten. Een vrouw nam hij mee naar een andere plek dan afgesproken en dwong haar met geweld tot seks.

Met de andere prostituee kreeg hij onenigheid over de afgesproken handelingen, waarop zij probeerde te ontsnappen uit de bus van de man. Dit mislukte waarna hij haar meenam naar zijn loods. Daar zou hij haar urenlang hebben vastgehouden en haar met geweld gedwongen hebben tot seks.

Met de uitspraak van vier jaar cel verdubbelde de rechtbank de eis van het Openbaar Ministerie. Het OM vroeg eerder om twee jaar celstraf, omdat slechts een van de verkrachtingen bewezen kon worden. De rechtbank oordeelde echter dat er genoeg bewijs om de man te veroordelen voor ontvoering en verkrachting van beide vrouwen.